Copilul bătut şi umilit continuă să fie batjocorit

Copilul de 9 ani din comuna Drăgăneşti Vlaşca, bătut, legat cu un cablu de gât şi filmat de către un coleg de clasă, continuă să fie batjocorit. Pentru că autorităţile stau cu mâinile în sân, părinţii micuţului maltratat sunt decişi să-l mute la o şcoală din Alexandria.
Chinurile elevului de 9 ani din comuna Drăgăneşti Vlaşca par să nu se mai termine. După ce a fost filmat de către un coleg de clasă în timp ce era legat şi bătut acesta este în continuare umilit de către acelaşi coleg. Pentru că nu mai suportă ca băiatul lor să fie sacul de box al colegului, părinţii băiatului au depus o nouă plângere la Poliţia Teleorman în care îl acuză pe Sebastian Târnăcop, tatăl agresorului, că menţine starea conflictuală între cei doi băieţi şi îşi încurajează fiul la acte de violenţă.
Nici acesta nu se lasă şi a depus şi el o plângere la poliţie pe motiv că şi fiul său a fost agresat.
Cazul a ajuns şi pe masa conducerii Protecţiei Copilului Teleorman, dar şi a Inspectorului General Şcolar, Valeria Gherghe, dar ancheta în acest caz este departe de a se încheia.
Cazul elevului de 9 ani din comuna Drăgăneşti Vlaşca a ajuns în presă după ce imaginile cu micuţul legat şi bătut au ajuns pe internet.
“Fiul meu este terorizat de un coleg de clasă care îl pune să-i care ghiozdanul, iar când nu vrea îl ia la bătaie. Unul dintre aceste momente a ajuns pe Facebook. L-a dus pe copil în parc şi i-a pus un cablu de gât. Un alt copil mai mare a văzut, apoi au mers nişte fete să-l salveze şi le-a ameninţat băiatul acela şi pe ele. Practic, l-a trântit pe fiul meu jos, i-a pus cablul de gât şi l-a tras până s-a înroşit la faţă. L-a fotografiat legat şi a postat imaginile. Eu am aflat de la colegii lui ce s-a întâmplat”, a declarat Gheorghe Albu, tatăl băiatului agresat în urmă cu două săptămâni.
De cealaltă parte, părintele copilului acuzat a respins acuzaţiile şi a precizat că a fost vorba despre „o joacă de copii” şi că imaginile au fost şterse între timp de pe internet.
Dacă în primă faza conducerea Inspectoratului Şcolar Teleorman „s-a spălat pe mâini” şi a spus că incidentul a avut loc în afara orelor de curs, de această dată aceştia trebuie să pună piciorul în prag pentru a rezolva acest caz.
Și cum anchetele în aceste situaţii durează foarte mult, iar de cele mai multe ori se încheie în favoarea celor cu o situaţie financiară mai bună, părinţii copilului agresat sunt hotărâţi să facă ei primul pas pentru a aplana acest scandal. Vor să-şi mute copil la o şcoală din Alexandria.
Elevii teleormăneni nu sunt la prima abatere în acest sens. Chiar şi anul trecut peripeţiile elevilor teleormăneni au ajuns subiect de dezbatere naţională după ce doi elevi s-au luat la bătaie în timpul unei pauze. Scandalul a degenerat, iar unul dintre ei a fost înjunghiat. Lama cuţitului a fost atât de lungă încât i-a fost perforat plămânul stâng.
Tot anul trecut, un elev teleormănean a ajuns în spital după ce un coleg de clasă l-a strâns de gât până l-a lăsat inconştient. Rămas fără puteri, elevul s-a prăbuşit la podea, moment în care s-a lovit cu faţa de o bancă şi şi-a rupt nasul şi buza. La vremea respectivă conducerea unităţii de învăţământ cu pricina a considerat acest caz unul normal petrecut din joacă între doi colegi.
Nici profesorii nu sunt mai “cuminţi”. Un elev cu rezultate foarte bune la învăţătură a fost umilit şi batjocorit chiar de directorul unităţii de învăţământ. În timpul orei de fizică pe care directorul o preda la clasa băiatului, acesta a avut un exces de furie, a pus mâna pe o foarfecă şi fără prea multe explicaţii a început să-l tundă pe elev. În urma sesizărilor, directorul a fost schimbat din funcţie.

Claudiu DUMITRACHE