Copiii teleormăneni au probleme de pronunție și tulburări ale limbajului

Școlarii și preșcolarii teleormăneni au probleme de pronunție și tulburări ale limbajului și au nevoie de terapie logopedică. În primele trei săptămâni ale acestui an școlar, specialiștii au descoperit aproape 350 de copii cu astfel de probleme. Lor li se adaugă alți peste 190 de copii care se află în terapie de anul trecut.

Trăim în era tehnologiei și a vitezei, așa că aproape orice copil are la dispoziție, încă de la vârste fragede, un telefon inteligent, o tabletă și, mai ales televizorul. Copiii recunosc faptul că în fiecare zi folosesc măcar unul din aceste dispozitive, pe primul loc în preferințele lor fiind televizorul.

Acest lucru înseamnă, fără îndoială, o deficiență din ce în ce mai mare în ceea ce privește comunicarea verbală, potrivit directorului Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Teleorman, Mirela Soare.

Există și copii care sunt conștienți de importanța cititului în dezvoltarea lor.

Pentru ca cei mici să își rezolve problemele de pronunție și limbaj, specialiștii logopezi fac terapie, în paralel, și cu părinții și cadrele didactice. Din totalul celor care beneficiază de serviciile logopedice, au fost corectați, până acum, aproape 170 de copii.

C. DUMITRACHE