Copiii, cei mai entuziaști, la Ziua Pompierilor, sărbătorită de ISU Teleorman

Platoul din fața Casei de Cultură din Alexandria s-a dovedit neîncăpător, ieri, 13 septembrie, pentru micii vizitatori prezenți la activitățile desfășurate de Detașamentul de Pompieri din municipiul reședință de județ, cu ocazia Zilei Pompierilor din România. Însoțiți de cadrele didactice și de părinții, copiii au fost foarte încântați de tehnica de intervenție a salvatorilor, cu atât mai mult cu cât au participat activ la demonstrațiile pompierilor. Printre altele, micuții au fost plimbați cu șenilata, s-au urcat în barca atașată autospecialei pentru scafandrii, au primit lecții de prim ajutor de la un voluntar SMURD, ”cel mai în etate voluntar pe care inspectoratul nostru îl are, cu care ne mândrim, pentru că se implică foarte mult în activitățile pe care le avem la nivelul unității noastre”, după cum a declarat mr. Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman.

”Astăzi este Ziua Pompierilor din România și cea mai mare încântare a noastră este că suntem alături de cei care ne iubesc cel mai mult, de copii. De Ziua Pompierilor am deschis seria activităților cu ateliere de prezentare și exerciții demonstrative pe Platoul din fața Casei de Cultură din Alexandria, dar și în celelalte orașe și municipii din județul nostru, în zonele des frecventate de cetățeni. Suntem bucuroși că cei mici au interes mare față de pompieri…”, a spus Gelu Dragomir.

Pe platoul din fața Casei de Cultură din Alexandria, copiii au putut vedea, ieri, până la ora 15:00, o ambulanță SMURD, o șenilată, o autospecială scafandrii plus barcă, un Punct de Comandă Mobil și o autospecială de stingere cu apă și spumă.

În cadrul activităților derulate de ISU ”A.D. Ghica” Teleorman cu prilejul Zilei Pompierilor din România a mai avut loc, ieri, la sediul Detașamentului de Pompieri Alexandria, începând cu ora 13:30, un ceremonial militar-religios, fiind prezentate semnificația zilei de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România, ordinele de înaintare în grad înainte de termen a personalului cu rezultate excepționale și mesajele de felicitare primite de la autoritățile centrale și locale.

Ieri, 13 septembrie 2018 pompierii din întreaga țară au aniversat 170 de ani de istorie a acestei arme.

M. MEILĂ