Controalele dau roade! Şoferi, prinşi băuţi sau fără permise de conducere

Poliţia rutieră din teleorman nu-i “slăbeşte” pe şoferi. În ultime 24 de ore aceştia au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere. Cu acest priej au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 2465 lei. A fost reținut şi un permis de conducere.

Şi nu sunt singurele nereguli. De exemplu, Polițiștii din municipiul Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 26 de ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Negru Vodă din Alexandria, având o imbibație alcoolică peste limita legală, rezultatul în urma testării cu aparatul alcooltest indicând o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui autoturism sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Polițiștii din cadrul Secției nr.1 Alexandria au oprit pentru control pe DJ 506, pe raza satului Cernetu un autoturism, condus de un tânăr în vârstă de 19 ani domiciliat în comuna Mârzănești.

În urma verificărilor s-a stabilit că respectiva persoană nu deține permis de conducere pentru nici o categorie.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C. DUMITRACHE