Controale desfășurate de inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman

167 deficiențe privind apărarea împotriva incendiilor și protecția civilă

În timpul controalelor efectuate în cea de-a doua săptămână a acestei luni de către inspectorii de prevenire din cadrul ISU ”A.D. Ghica” Teleorman au fost depistate 167 deficiențe privind apărarea împotriva incendiilor și protecția civilă, sacționate conform prevederilor legale. Astfel au fost aplicate 166 de avertismente și o amendă contravențioală în cuantum de 500 de lei. În total, inspectorii de prevenire au desfășurat 23 de acțiuni de control, 19 la instituții publice și 4 la localitățile Rădoiești, Fântânele, Drăgănești Vlașca și Țigănești, după cum se arată într-un comunicat de presă al ISU Teleorman.

În timpul controalelor au fost executate și 11 exerciții de alarmare-evacuare și intervenție la locul de muncă, 4 exerciții de intervenție cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) și 23 de instruiri la instituții și localități, toate aceste fiind derulate în vederea asigurării informării preventive și pregătirii pentru intervenție în cazul izbucnirii unor incendii. Cu această ocazie au fost distribuite mai multe materiale informative, respectiv afișe și pliante ce conțin recomandări privind prevenirea situațiilor de urgență sau modul de comportare în cazul producerii acestora.

Controalele de specialitate au fost derulate și pe parcursul săptămânii trecute, fiind vizate 17 instituții (unități de învățământ, unități de cult și sedii ale administrațiilor publice) și 3 localități.

Toate aceste acțiuni au drept scop protejarea vieții și bunurilor materiale ale cetățenilor și sunt desfășurate periodic.

M. MEILĂ