Controale ale pompierilor în hoteluri, biserici, școli și magazine

Hoteluri, unitățile de învățământ, biserici, primării, magazine și stadioane. Toate au primit vizita pompierilor teleormăneni. Aceștia vor să prevină situațiile de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Săptămâna trecută, inspectorii de prevenire ai pompierilor teleormăneni și-au concentrat activitatea către unitățile de cazare cu afluență mare de persoane, localități, operatori economici, instituții publice și unități de cult, principalele aspecte urmărite în teren vizând exploatarea instalațiilor electrice, funcționarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obținerea autorizației de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu.

În perioada menționată, inspectorii au derulat un număr de 16 controale, dintre care 2 la operatori economici, 2 la unități de cazare, 2 la unități de învățământ, 2 la unitățile de cult, 2 la sediile unor primării, 2 la localități, 1 la un stadion și 3 controale inopinate în municipiul Turnu Măgurele. În urma acestora au fost constatate 98 de nereguli care au fost sancționate conform prevederilor legale, pompierii aplicând 2 amenzi contravenționale în cuantum de 4500 de lei și 96 de avertismente.

Săptămâna aceasta, 27 – 31 august, inspectorii de prevenire și-au planificat activitățile de control la o localitate și operatorii economici din acea zonă, la mai multe unități de învățământ, precum și la unitățile de cazare din județul nostru.

C. DUMITRACHE