Controale ale inspectorilor de prevenire, derulate săptămâna trecută

Acțiunile de control ale inspectorilor de prevenire din cadrul ISU Teleorman s-au derulat și în cursul săptămânii trecute, la operatori economici, unități de învățământ, unități de cult, instituții publice, localități și la secțiile de votare. Potrivit unui comunicat de presă, activitățile specifice derulate pentru prevenirea situațiilor de urgență s-au desfășurat după cum urmează:

  • 3 controale de fond la operatorii economici din Alexandria și Roșiorii de Vede;
  • 8 controale la instituții publice, unități de învățământ și unități de cult;
  • 2 localități;
  • un control la o investiție în derulare, la o unitate de învățământ din municipiul Alexandria;
  • controale tematice la secțiile de votare din 4 localități;
  • 1 control inopinat la un eveniment public din municipiul Alexandria.

Ca de fiecare dată, inspectorii de prevenire au depistat deficiențe, motiv pentru care au aplicat avertismente și amenzi. Săptămâna trecută, în timpul controalelor, au fost constatate 125 de deficiențe privind apărarea împotriva incendiilor și protecției civile. Inspectorii de prevenire au aplicat 124 avertismente și o amendă contravențională în cuantum de 500 de lei.

Principalele aspecte urmărite în teren de către pompieri au vizat exploatarea instalațiilor electrice, funcționarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obținerea autorizației de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu.

În ceea ce privește avizarea-autorizarea au fost emise: 1 aviz de securitate la incendiu, 1 adresă de obținere aviz de securitate la incendiu, 1 adresă de respingere emitere aviz de securitate la incendiu, 1 adresă de reîncadrare în categoria construcțiilor și amenajărilor care se supun avizării/autorizării privind securitatea la incendiu.

În cursul acestei săptămâni, inspectorii de prevenire desfășoară activități specifice la secțiile de votare, la unitățile de învățământ din Turnu Măgurele și Zimnicea, dar și la o localitate din raionul de intervenție al Detașamentului de Pompieri Videle.

M. MEILĂ