Constantă în cazul intervenţiilor paramedicilor de la ambulanţă

Week-end-ul care s-a încheiat a fost unul destul de agitat pentru paramedicii Serviciului de Ambulanţă Teleorman, care au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi îngrijiri medicale de specialitate în cazul a nu mai puţin de 415 pacienţi care au avut de suferit în urma unor afecţiuni diverse.
Faţă de perioada anterioară, în intervalul 21 – 24 martie, numărul intervenţiilor a crescut cu doar şapte cazuri. Astfel, putem vorbi de o constantă a afecţiunilor pentru care s-a intervenit în aceste zile.
În top, cu cele mai multe cazuri, s-au situat pacienţii care acuzau dureri abdominale sau de spate şi dificultăţi de respiraţie, afecţiuni pentru care s-a intervenit la câte 45 de pacienţi. Iar cazurile de cefalee au fost semnalate la 32 de pacienţi.
Afecţiunile manifestate prin dureri toracice au fost semnalate la alţi 25 de pacienţi pentru care s-a intervenit în timp util.
În această perioadă, ambulanţele s-au deplasat pentru 23 de copii bolnavi care acuzau diverse afecţiuni. Tot 23 a fost şi numărul afecţiunilor înregistrate în cazul pacienţilor care au avut de suferit în urma unor căderi sau alte accidente.
În intervalul menţionat, 18 pacienţi au solicitat intervenţia ambulanţei din cauza pierderilor bruşte a cunoştinţei şi a sensibilităţii, afecţiuni cauzate de obicei de o hemoragie cerebrală; atac, dambla, ictus apoplectic.
Restul cazurilor pentru care s-a intervenit în week-end-ul trecut au fost pentru pacienţi care au avut de suferit în urma diverselor afecţiuni precum: convulsii, sincope, alergii, intoxicaţii, leziuni ale feţei şi gâtului. Însă numărul acestora a fost extrem de redus, ca şi numărul pacienţilor care au avut de suferit în urma actelor de violenţă şi agresiunilor fizice, sau a pacienţilor aflaţi în stare avansată de ebrietate, ori pe punctul de a-şi încheia socotelile cu viaţa.

M.M.