Consiliul Judeţean pune banii la bătaie! – Cine doreşte un salariu de 40.000.000 de lei pe lună trebuie să se înscrie la concurs!

Consiliul Judeţean Teleorman a hotărât scoaterea la concurs a postului de manager al Centrului Judeţean de Conservare şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, loc rămas liber prin plecarea de la conducerea acestei instituţii a profesorului Timotei Stuparu, în urma câştigării de către acesta a mandatului de deputat în Parlamentul României. În şedinţa din data de 27 februarie 2013 Consiliul Judeţean a aprobat regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management pentru ocuparea acestui post, condiţiile pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească, bibliografia ce urmează a fi studiată, precum şi componenţa nominală a comisiei ai cărei membri vor studia şi nota proiectele de management depuse de către candidaţi.
În componenţa Centrului Judeţean de Conservare şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman se află Şcoala Populară de Arte şi Meserii Tradiţionale, Ansamblul de Cântece şi Dansuri Populare “Burnasul” şi Departamentul pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale şi educaţie permanentă. În prezent instituţia are în schemă 76 de angajaţi, iar finanţarea activităţii este asigurată în principal din sumele de bani repartizate anual de către Consiliul Judeţean Teleorman. Activitatea celui ce va câştiga concursul de ocupare a postul de manager va fi răsplătită cu un salariu de cel puţin 40.000.000 de lei vechi pe lună, de şapte ori mai mult decât câştigă un funcţionar cu studii medii şi cu peste 10 ani vechime din Primăria Alexandria.
Concursul de proiecte de management pentru ocuparea acestui post a început în data de 28 februarie 2013, peste trei săptămâni, respectiv în data de 21 martie 2013, urmând să fie depuse proiectele şi mapele de concurs de către candidaţi la Consiliul Judeţean. În 28 martie vor fi analizate şi notate proiectele de către comisia de concurs, iar în “ziua păcălelilor”, 1 aprilie, a.c., sunt organizate interviurile pentru candidaţii care au trecut proba scrisă.
Cei interesaţi de ocuparea unui astfel de post de conducere foarte bine retribuit trebuie să consulte de îndată condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească şi bibliografia pe care urmează să o parcurgă, acestea fiind afişate pe siteul oficial al Consiliului Judeţean Teleorman. Cum afişarea online e uneori incompletă, posibilii candidaţi pot consulta documentaţia privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager la respectiva instituţie de cultură adresându-se conducerii Direcţiei educaţie, sănătate, cultură, sport, ONG-uri, comunicare şi relaţii publice din Consiliul Judeţean.

George ZAVERA