Consilierii alexăndreni s-au certat ca la uşa cortului

Spiritul sărbătorilor care au trecut se pare că nu i-a îmbunat prea mult pe consilierii locali alexăndreni. Încă din prima şedinţă din acest an, aceştia s-au certat, şi-au adresat cuvinte jignitoare şi au fost la doar un pas de a se lua la bătaie.
”Frecuşurile” au apărut spre finalul şedinţei din cauza consilierului Florin Titirişcă. Acesta a dorit să transforme şedinţele de consiliu local în ”dezbateri politice”. În acest sens el a propus ca la finalul fiecărei şedinţe să fie făcută câte o declaraţie politică.
”Aşa cum se procedează şi în alte consilii din ţară aş vrea ca la finalul şedinţei să avem o declaraţie politică a fiecăruia dintre noi ca şi grup politic din consiliul local. Se practică şi aş vrea să o implementăm şi la noi”, a spus Titirişcă.
Aşa cum era normal, iniţiativa s-a lovit de refuz normal din partea celorlalţi, dar şi a primarului Victor Drăguşin.
”V-aş propune să nu transformăm şedinţele de Consiliu Local, care sunt pur administrative, în declaraţii politice. Avem instituţia conferinţei de presă la care putem să apelăm cu toţii. De ce trebuie să discutăm în Consiliul Local despre politica naţională. Cred că este deplasat şi nu vom face altceva decât să creăm tensiuni, să ne enervăm şi să nu mai fim lucizi atunci când votăm”, a fost explicaţia edilului-şef al Alexandriei.
Din cauza ”eşecului” înregistrat odată cu respingerea acestei propuneri, consilierul Titirişcă a început să-i acuze pe consilierii din USL de faptul că nu-i permit să vorbească. De aici şi până la jigniri n-a mai fost decât un pas.

C. DUMITRACHE