Consilierii alexăndreni îşi dau întâlnire la Parchet

15 consilieri locali alexăndreni s-au ales cu plângeri penale din partea colegului lor, Florin Titirişcă. Democrat-liberalul a recurs la acest gest după ce în ultima şedinţă a Consiliului Local Alexandria cei 15 au invalidat mandatul pedelistului Florea Laurenţiu.
Plângerea penală a fost deja înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria. Consilierii acuzaţi de neglijenţă în serviciu sunt, Abălaru Ion (PP-DD), Iotu Lucian (PP-DD), Ghicică Maria (USL), Broşteanu Andreea (USL), Doncea Bogdan Alin (USL), Voicilă Florea (USL), Cobîrlie Silvia (USL), Curea Gina (USL), Neacşu Ionuţ (USL), Oprea Eduard (USL), Popescu Dan (USL), Stancu Iuliana (USL), Streinu Marius (USL), Petcu Dragoş Marian (USL)-membru al comisiei de validare şi Mocanu Daniel (USL)- membru al comisiei de validare
Tot scandalul a început ca urmare a demisiei consilierului PDL, Florenţiu Tănase. Pentru completarea locului vacant, conducerea PDL l-a propus pe Laurenţiu Florea, fost director al Clubului Şcolar Teleorman.
Deşi mandatul acestuia a fost validat în şedinţa pe comisii, în plen el a fost invalidat de majoritatea consilierilor prin abţinere de la vot.
Cel care a propus această variantă a fost consilierul social-democrat, Florea Voicilă. Pentru a fi convingător, Voicilă le-a spus colegilor că Laurenţiu Florea a cochetat cu un alt partid şi nu este convins dacă la alegerile locale s-a aflat pe lista PDL sau a altei formaţiuni politice.
”Dânsul a participat pe listele unui partid. La APT. A cochetat o perioadă cu UNPR. A scris şi în presă. Ştiu că la alegerile PDL a fost ales din nou ca vicepreşedinte la PDL. Întreb dacă a fost pe listele PDL pentru funcţia de calitate de consilier local. Să fie lămurită situaţia privitor la dânsul”, s-a întrebat Voicilă.
În discuţie au intrat şi alţi consilieri, dar singurul care a fost de partea democrat-liberalilor a fost Stelică Tălpigă de la PP-DD. În discursul său, Tălpigă i-a rugat frumos pe consilieri să valideze reprezentantul PDL.
”Au o listă de consilieri locali, următorul de pe listă vine. Vă rog frumos, domnul Florea Laurenţiu este următorul pe acea listă. Atâta timp cât au fost aleşi în Alexandria trebuie validaţi”, a fost îndemnul lui Tălpigă.
Cu toate acestea, în momentul votului, 15 consilieri s-au abţinut şi doar 3 au votat pentru validarea lui Laurenţiu Florea. Este vorba despre cei doi democrat-liberali, dar şi reprezentantul PPDD, Stelică Tălpigă.
În această situaţia mandatul fostului director al sportului teleormănean a fost invalidat.
Hotărârea de Consiliu Local de invalidare a Laurenţiu Florea a fost atacată la instanţa de Contencios Administrativ a Tribunalului Teleorman.

C. DUMITRACHE