Confesiunile lui Dragnea

Fost prefect de Teleorman, fost președinte de Consiliu Județean Teleorman, fost președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, fost președinte PSD Teleorman, fost președinte PSD la nivel național, Liviu Nicolae Dragnea este astăzi un simplu pușcăriaș, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. După 13 luni de închisoare, Liviu Dragnea a dat primul interviu din spatele gratiilor. Dragnea a anunțat că va face dezvăluiri despre oameni politici.

Dragnea reapare azi, în perioada în care foștii săi susținători au declanșat un război împotriva conducerii interimare, Ciolacu și Stănescu. Dragnea acuză forța politică reprezentată de Klaus Iohannis și PNL că ”a mers în toate campaniile, și când a câștigat pe un mesaj anti cineva” și că încearcă să facă acest lucru și acum.

A doua zi după interviu, Liviu Dragnea a fost dus la Direcția Națională Anticorupție, unde a fost înștiințat că în procesul Tel Drum nu mai este martor, ci inculpat.

În interviu Liviu Dragnea a mai spus că nu a fost ”lăsat în pace”, dar că ”asta nu înseamnă că a fost îngenunchiat”. În interviul său, Liviu Dragnea nu amintește nimic de Viorica Dăncilă, de Carmen Daniela Dan, de Sorin Grindeanu și nici de Mihai Tudose. Amintește doar de faptul că actuala putere se plânge în continuare de greaua moștenire pentru a-și justifica neputințele și neîmplinirile.

Când era ”căpitan de județ”, pentru Dragnea toate lucrurile mergeau bine. Căderea sa în dizgrație l-a dus pe Dragnea în închisoare. Dragnea a spus în interviu cum Laura Codruța Kovesi ar fi comandat arestarea și condamnarea sa. Dragnea urmează să facă și alte dezvăluiri.

Ioan DUMITRESCU