Concursul de pescuit s-a încheiat cu următoarea concluzie: Are balta peşte, dar unii nu-l găsesc

Week-end-ul care tocmai s-a încheiat, s-a dovedit a fi unul cu năbădăi, pentru cele 20 de echipe de pescari aflate în competiţie pe Balta Lazăr din Alexandria.
Concursul de pescuit a început vineri 7 iunie la orele 12.00 şi s-a încheiat duminică 10 iunie în jurul aceleiaşi ore, atunci când s-a trecut şi la premierea celor mai iscusiţi pescari. Festivitatea de premiere s-a făcut în prezenţa primarului Victor Drăguşin, care s-a arătat încântat de acest concurs de pescuit, manifestându-şi dorinţa ca pe viitor, concursul de pescuit încheiat duminică, să devină tradiţie pentru alexăndreni.
Deşi balta are peşte, fiind multă apă peste el, mulţi dintre pescari n-au dat de el, s-au au prins exemplare neomologabile. Dar organizatorii s-au dovedit generoşi, aşa că şi “mincinoşii” rămaşi în afara podiumului au primit câte o medalie şi o diplomă de participare.
Podiumul a fost ocupat de următoarele echipe: Pe locul III, cu 12 kg de peşte prins, s-a situat echipa formată din Niculae Popescu, Eduard Popescu şi Cristina Olaru, care au câştigat un premiu de 1000 lei.
La mică diferenţă, pe locul II, cu 14 kilograme de peşte, s-a clasat echipa de pescari formată din Sârbu Dorel şi Mihai Mitroi, care au câştigat împreună suma de 1.500 lei.
Pe locul I, cu o cantitate de 28 kilograme de peşte prins s-a clasat echipa de pescari formată din Marian Rinescu, Marian Balaur şi Florin Dănilă,care au câştigat un premiu de 2.000 lei. Pe lângă premiile în bani, câştigătorii au mai primit din partea sponsorilor şi accesorii pentru pescuit şi momeli.
Un premiu special, a fost acordat pentru cea mai mare captură şi a fost câştigat de echipa formată din Cătălin Terpezeanu, Petre Gălăteanu şi Eugen Crăciun. Aceştia au reuşit să păcălească un peşte în greutate de 11,400 kilograme, şi doar un kilogram le-a lipsit să ocupe locul trei cu un singur peşte.
După premiere, pescarii au mai rămas pe baltă ore bune, pentru a socializa şi a constata că cea mai bună saramură de peşte rămâne… micul.

Mirel MANAFU