Concurs de cultură generală pentru liceenii alexăndreni

Cel mai frumos concurs între liceenii din Alexandria a ajuns la cea de-a doua ediție. Aceștia au șansa de a aduce liceului lor notorietate și premii în cadrul concursului ”Eu știu”. Totul depinde de cultura generală pe care o au.

Concursul de cultură generală “EU STIU” este o provocare pentru elevii de liceu, angrenați să lucreze în echipă și să reprezinte cu succes instituția de învățământ din care fac parte.

Fiecare liceu va fi reprezentat de 3 elevi și profesorul coordonator. În cazul în care un elev nu poate participa la competiție din motive personale este înlocuit de către conducerea liceului cu un alt elev.

Participanţii la competiţie trebuie să fie bine documentaţi în cinci domenii şi anume: Literatura universală, Istoria universală, Istoria municipiului Alexandria, Geografia lumii, Artă şi cultură.

Fiecare domeniu va avea câte 10 întrebări, iar competiţia va parcurge succesiv fiecare domeniu.

Concurenții vor primi întrebarea, se vor consulta în cadrul echipei timp de maximum 1 minut și vor da un singur răspuns colectiv. Răspunsurile corecte se vor puncta cu câte 1 punct. După ce vor fi parcurse cele 10 întrebări dintr-un domeniu se va trece la domeniul următor.

Fiecare liceu se prezintă la competiția în care participă cu echipa de elevi desemnată. În sală sunt așteptați de profesori, părinți și galerii de susținători constituite din elevi, maxim 10 persoane/ unitate de învățământ.

Dacă se constată egalitate între două sau mai multe echipe concurente, se vor extrage întrebări suplimentare, iar concurentul (liceul/colegiul) care nu răspunde corect la întrebare va fi învins.

Întrebările şi răspunsurile sunt întocmite şi gestionate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman.

Se vor acorda premiile I, II si III substanțiale și premii de participare pentru toți concurenții.

La ediția de anul trecut marii câștigători au fost elevii Colegiului Naţional “Al. D. Ghica. Pe locul secund s-au clasat cei de la Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat”, iar pe locul al III-lea echipa Colegiului Naţional “Al. I. Cuza”.

C. DUMITRACHE