Competiţia pentru câştigarea certificatului “Şcoala Europeană” se derulează în Teleorman

În anul şcolar 2013-2014, competiţia pentru obţinerea certificatului ”Şcoală Europeană” continuă, cu ediţia a XI-a. Evenimentul este o iniţiativă a Ministerului Educaţiei Naţionale care se bucură de recunoaştere din partea instituţiilor europene.
În acest an, judeţul Teleorman este gazda competiţiei pentru obţinerea certificatului de „Şcoală Europeană”, eveniment care se desfăşoară sub înaltul patronaj al Parlamentului European.
Lucrările Comisiei Naţionale pentru evaluarea candidaturilor trimise de unităţile de învăţământ preuniversitar din întreaga ţară se vor derula la Sala Primăriei oraşului Zimnicea, iar evaluarea dosarelor de candidatură depuse de către şcoli, a început astăzi şi se va încheia în ziua de 28 martie.
Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul MEN, la cele zece ediţii ale competiţiei (2004-2013) au participat 1.445 unităţi de învăţământ, dintre care 311 au primit certificatul şi trofeul „Şcoala Europeană”.
Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.
Competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.
Acordarea certificatelor de „Şcoală Europeană” unităţilor şcolare câştigătoare se va face în luna mai, într-un cadru festiv.

M.M.