Combaterea discriminării în școli alături de profesori, de părinți și de inspectoratele școlare județene din țară

Începând cu data de 1 decembrie 2020, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării va implementa, în parteneriat cu Asociația Institutul pentru Politici Publice proiectul „Combaterea discriminării în clasă-ghid pentru profesori”-ProfsAgainstDiscrimination.

Proiectul va fi implementat pentru o perioadă de 24 de luni și este finanțat de Comisia Europeană prin Programul REC-RDIS-DISC-AG-2020, conform Acordului nr.963306.

Prin acest proiect, cei doi parteneri își propun realizarea a trei sondaje la nivel național în rândul profesorilor, părinților și inspectoratelor școlare județene cu privire la măsurarea magnitudinii fenomenului discriminării.

Rezultatele, precum și recomandările formulate în urma realizării sondajelor vor fi incluse într-un Studiu care va fi distribuit la nivel național în cadrul unor recomandări de politică publică.

Prin acest proiect, se vor instrui 200 de profesori în vederea creșterii gradului de conștientizare și a capacității de identificare, combatere și raportare a cazurilor de discriminare din școli, la nivel național.

Se va realiza un Ghid practic privind combaterea discriminării în școli, la nivel gimnazial și liceal.

În plus, rezultatele și recomandările de politică publică vor fi prezentate în cadrul unei conferințe organizate la sfârșitul proiectului.

Cornelia RĂDULESCU