Colegiul Pedagogic ”Mircea Scarlat”, cel mai bun din județul Teleorman

Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria s-a situat pe locul 1 la nivelul județului Teleorman privind promovabilitatea la examenul de Bacalaureat 2020. 89,5 la sută dintre elevii colegiului au reușit să promoveze examenul maturității. Mai mult decât atât, unul dintre elevi a avut media 10.

După o săptămână de foc în care au fost nevoiţi să susţină examenul de Balaureat 2020, peste 52 la sută dintre elevii teleormăneni pot răsufla ușurați. Înainte de depunerea contestațiilor, promovabilitatea la nivelul județului este de 52,19 la sută. Avem și doi elevi care au obținut media 10. Unul dintre ei este de la Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat” – Delcea Andreea Georgiana, iar celălalt de la Liceul Teoretic Zimnicea – Negru Vlad.

Modestă, rușinoasă și perseverentă. Așa se descrie Andreea Georgiana Delcea, eleva de 10 din județul Teleorman. Tânăra este atât de modestă încât recunoaște că, deși stăpână pe cunoștințele sale, nici nu a îndrăznit să creadă că va fi unul din elevii cu 10 la examenul de Bacalaureat.

Perioada dificilă în care ne aflăm nu a influențat-o negativ pe tânără, pentru că, spune ea, s-a pregătit constant pentru examenul maturității. Georgiana iubește limbile străine, vorbește limba franceză și, în viitorul apropiat își dorește să mai învețe Germana, la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine.

În urma centralizării rezultatelor, cel mai performant liceu la examenul de Bacalaureat din acest an la nivelul județului Teleorman este Colegiul Pedagogic ”Mircea Scarlat”. 89,5 la sută dintre candidații colegiului alexăndrinean care s-au prezentat la examen reușind să promoveze.

În județul Teleorman, s-au înscris 2446 candidați, dintre care 1784 sunt din promoția curentă, iar 662 candidați sunt din promoțiile anterioare.

La cele trei probe scrise din cadrul Examenului de Bacalaureat, au participat 2284 candidați, 162 au absentat și 5 candidați au fost eliminați.

C. DUMITRACHE