Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” spune ”Stop Violenței și discriminării” printr-un proiect Erasmus+

Conform rezultatelor finale ale procesului de selecție a candidaturilor depuse în cadrul Apelului de propuneri 2018, Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” Alexandria este beneficiarul unui proiect de parteneriat strategic KA229- STOP VIOLENCE AND DISCRIMINATION, finanţat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+ 2014-2020, coordonat de Istituto Comprensivo Statale Ignazzio Buttita, Bagheria(Italia), cu numărul de referință european 2018-1-IT02-KA229-048384_4 .

Alte instituții partenere în proiect sunt: St. St. Cyril and Metodius’’ Comprehensive School Velingrad (Bulgaria ), Szkola Podstawowa nr.1 im Stanislawa Staszica w Chodziezy (Polonia), School / Institute/Educational Centre- General education, Adana (Turcia).

Partenerii și-au propus ca prin intermediul acestui proiect să ofere profesorilor idei/soluții despre cum să combată violența, discriminarea și bullying-ul în școală; să realizeze o strategie eficientă pentru prevenirea violenței; să promoveze o „cultură” /atitudine a toleranței, respectului și a compasiunii; să faciliteze integrarea socială a elevilor din grupuri vulnerabile; să acorde atenție comunicării dintre elevi și mai ales abilităților lor interculturale; să creeze un context potrivit pentru elevi, astfel încât ei să învețe unii de la alții; să stimuleze creativitatea și exprimarea liberă, cu scopul de a evita o calitate scăzută a rezultatelor învățării.

Ideea centrală a proiectului este aceea de diversitate în toate aspectele ei – fiecare elev va învăța să accepte diferențele, să le tolereze și să nu creadă că mediul din care provine cineva sau culoarea pielii îl face superior. De asemenea, proiectul va promova un set de valori precum respect, acceptare și toleranță. Incluziunea socială se află în centrul preocupărilor și eforturilor proiectului. Implementarea se va derula pe o perioadă de 2 ani (1.09.2018-31.08.2020).

Coordonator proiect, Prof. Gherghe Valeria