Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria a obținut Acreditare Erasmus+

La data de 23 februarie a fost publicată pe site-ul ANPCDEFP lista cu rezultatele selecției procesului de Acreditare Erasmus în domeniile educația adulților, educație școlară, formare profesională.

Astfel Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza Alexandria a obținut acreditarea Erasmus+ în domeniul educație școlară, fiind singurul din județ.

Acreditarea Erasmus este un instrument pentru organizațiile din sectoarele educația adulților, formarea profesională (VET) și educație școlară care doresc să se implice în proiecte și activități de schimb și cooperarea transfrontalieră.

Organizațiile acreditate Erasmus vor avea acces simplificat la oportunitățile de finanțare în cadrul Acțiunii Cheie 1 în cadrul viitorului Program 2021-2027.

Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că solicitantul a elaborat un plan de implementare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate, în cadrul unui efort mai amplu de a-și dezvolta organizația.

Proiectul aprobat presupune atingerea unor obiective prin formarea competențelor pentru 14 colegi la stagii de formare internațională. Acesta acoperă pedagogiile digitale, coaching-ul educațional destinat copiilor, feedback constructiv, dezvoltare rețele școlare.

Prof. Valeria Gherghe