Colectarea datelor privind emisiile atmosferice, pe ultima sută de metri

Mai sunt doar câteva zile până când se încheie sesiunea de colectare a datelor privind emisiile atmosferice pentru anul 2013.
Potrivit acestui aspect, reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Teleorman, fac un ultim apel operatorilor economici titulari de activitate, şi instituţiilor care au această obligaţie, să raporteze datele necesare elaborării Indicatorului de emisii atmosferice pentru anul 2013, până cel târziu 15 martie 2014. În caz contrar aceştia riscă să fie amendaţi. Acest lucru este prevăzut în art. 7, lit. b din OMMP nr. 3299/2012 pentru aprobarea metodologiei de realizare şi raportare a inventarelor privind emisiile de poluanţi în atmosferă. În acest context, operatorii economici şi instituţiile publice (primăriile), care nu au transmis încă aceste date, sunt anunţaţi să urgenteze raportarea (completarea, verificarea şi înscrierea în SIM, on-line a chestionarelor corespunzătoare).
De menţionat faptul că aplicaţia de colectare on-line a datelor funcţionează. Astfel toate chestionarele pot fi încărcate (inclusiv chestionarul nr. 36).
Nerespectarea obligaţiei titularului de activitate de a furniza autorităţilor competente informaţiile solicitate pentru elaborarea inventarelor de emisii de poluanţi atmosferici, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoane juridice, conform art. 79 alin. (3) lit. a din Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător.

M.M.