Cod GALBEN de caniculă! Angajatorii trebuie să asigure condiții normale de muncă

Județul nostru este sub cod galben de caniculă. Din acest motiv, medicii vin cu o serie de recomandări pentru populație.

Aceştia ne sfătuiesc să evităm, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare. Dacă este nevoie să ieșim, ar trebui să purtăm pălării de soare și haine lejere, din fibre naturale și să bem zilnic 2 litri de apă, consumul de alcool și cafea nefiind recomandat.

De asemenea, cel mai bine ar fi să evităm activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie. Specialistii ne mai recomanda sa facem dușuri călduțe, să închidem ferestrele și să avem grijă de copii și persoane vârstnice. În ceea ce privește alimentele, acestea trebuie să respecte riguros normele de igienă și să fie proaspete.

În această perioadă, cei mai expuși pericolului sunt cei care lucrează în aer liber. Așa că aceştia trebuie să încerce dozarea efortului în funcție de perioada zilei. Dacă valorile de caldură sunt foarte mari, se va opri activitatea. Se va asigura hidratarea corespunzatoare cu apă și ceai slab îndulcit și utilizarea unui echipament corespunzator.

Angajatorii trebuie să asigure, și ei, condiții de muncă optime. Ei sunt obligați să asigure ventilația la locurile de muncă, alternarea perioadelor de lucru cu cele de repaus în locuri umbrite și 2-4 litri de apă de persoană.

S-au trimis adrese către centrele de plasament și căminele de bătrâni, pentru a asigura medicația de urgență și a apei potabile, respectiv supravegherea persoanelor vârstnice cu afecțiuni cronice.

S-au informat spitalele privind asigurarea funcționării generatoarelor auxiliare, a apei potabile și a rezervei de apă, asigurarea microclimatului în saloane, a medicației de urgență, în special a medicamentelor pentru patologii agravate de caniculă.

C. DUMITRACHE