Clădirea Centrul Militar Judeţean Teleorman trece în administrarea Consiliului Judeţean

Imobilul din Alexandria în care şi-a desfăşurat activitatea timp de mai bine de cincizeci de ani fostul Comisariat Militar, instituţie din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, după revoluţie funcţionând sub denumirea de Centrul Militar Judeţean Teleorman, va trece din domeniul public al statului în proprietatea publică a judeţului Teleorman. Demersurile în acest sens au fost pornite în urmă cu ceva vreme de către Consiliul Judeţean Teleorman, având în vederea că, urmare a procesului de restructurare a armatei române, respectivul imobil era în mare parte neocupat, în timp ce instituţii şi servicii publice de sub autoritatea CJT nu dispun de spaţiu suficient pentru desfăşurarea activităţii în cele mai bune condiţii. Cum răspunsul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice în ceea ce priveşte solicitarea trecerii acestui imobil din domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Teleorman a fost pozitiv, în şedinţa Consiliului Judeţean Teleorman de la începutul acestei săptămâni a fost aprobat proiectul de hotărâre pentru preluarea acestui obiectiv. Respectivul imobil va trece în proprietatea publică a judeţului Teleorman, precum şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în cea a Consiliului Judeţean Teleorman.
Conform Legii 213/ 1998, trecerea efectivă a imobilului din Alexandria, strada Constantin Brâncoveanu, nr. 45, în care şi-a desfăşurat activitatea Centrul Militar Judeţean Teleorman din domeniul public al statului în proprietatea publică a judeţului se va face prin Hotărâre de Guvern, ce va fi iniţiată la solicitarea Consiliului Judeţean Teleorman. Suprafaţa totală a imobilului central şi a clădirii anexe în care şi-a desfăşurat activitatea Centrul Militar Judeţean Teleorman este de 4.148 metri pătraţi.
Cărei instituţii îi va fi făcut cadou în anul de graţie 2013 acest imobil încă nu se ştie, deşi de ceva vreme s-a zvonit că aici va fi noul sediul al Poliţiei municipale. Mai sunt însă şi alte instituţii şi servicii publice care şi-ar dori să-şi desfăşoare activitatea într-un astfel de sediu, mai ales că acesta dispune de spaţii suficient de mari, dar se află şi în zona centrală a municipiului.
Odată cu sediul Centrului Militar Judeţean Teleorman şi al fostei Garnizoane Militare Alexandria dispare şi ultima redută militară teleormăneană, cu rol coordonator al activităţii de apărare în această parte de ţară, în urmă cu câţiva ani fiind desfiinţate unităţile militare din Alexandria şi Turnu Măgurele. De-acum e foarte clar: la festivităţile prilejuite de Ziua Naţională a României la Alexandria vor defila doar militari veniţi de la Caracal, fie şi ca un semn că armata română nu a fost întrutotul desfiinţată.
Printr-o altă hotărâre adoptată de către consilierii judeţeni a fost aprobată preluarea din administrarea MApN în cea a Consiliului Judeţean Teleorman a Poligonului de trageri militare de la Poroschia şi a unui imobil neutilizat de către militari din comuna Nanov. Trecerea respectivelor imobile din domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Teleorman se va face prin Hotărâre de Guvern. În acelaşi timp, se va aproba şi trecerea celor două obiective imobiliare din administrarea MApN în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.

George ZAVERA