CJCPCT Teleorman: Vernisajul expoziției „O lume fără război”

Joi, 30 ianuarie 2020, începând cu ora 11.00 a avut loc la Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman vernisajul expoziției de pictură „O lume fără război”.

Expoziția este parte componentă a unui concurs internațional de pictură pentru copii, care se desfășoară în peste 30 de țări și a fost inițiat în Rusia, în anul 2014, de către artista Svetlana Solo, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Rusia.

Concursul are loc din 5 în 5 ani, fiecare etapă desfășurându-se pe parcursul a 2 ani. La concurs pot participa copii cu vârstă cuprinsă între 9 și 16 ani, pe trei grupe de vârstă, iar cele mai valoroase lucrări vor fi trimise la Moscova, unde vor fi apreciate de către un juriu internațional, ele făcând parte apoi din expoziția finală care va fi prezentată în țările participante.

Anul acesta la concurs participă elevii Școlii „Ștefan cel Mare” din Alexandria, sub îndrumarea prof. Cristiana Mihaela Purcărea.

Curator este Teo Șerbănescu, de la Asociația ,,Centro Pro Arte”, care este și organizator alături de Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman.

Cornelia RĂDULESCU