Circulația rutieră spre București, deviată până luni

35 de kilometri. Aceasta este distanța pe care șoferii trebuie să o parcurgă în plus dacă vor să meargă de la Alexandria la București, sau invers.

Totul se întâmplă după ce autoritățile au decis ca circulația autovehiculelor cu masa maximă totală mai mică de 3,5 tone să fie restricționată pe DN6 între Drăgănești-Vlașca și Ghimpați.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că aceste restricții de circulație se mențin până luni.

”Pe DN 6, pe raza localității Drăgănești – Vlașca a fost instituită restricția de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone.

Măsura a fost luată din cauza inundațiilor produse în urma revărsării Pârâului Câlniștea ca urmare a dezghețării rapide a stratului de zăpadă existent.

Precizăm că reprezentanții CNAIR SA acționează în permanență în zona afectată, pentru a asigura desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță.

Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone:

DN 6, km 39+410 dr. (Ghimpați) – DN 61 (Ghimpați – Milcovăț) – DJ 612 (Milcovăț – Mereni) – DJ 601D (Mereni – Videle) – DJ 503 (Videle – Botoroaga) – DC 18 (Botoroaga – Târnava – Comoara – Drăgănești Vlașca) – DN 6 km 63+000.

Menționăm că restricția va fi menținută până pe data de 12.03.2018”, se arată într-o informare de presă a Companiei Naționale de Drumuri.

Măsura a fost impusă ca urmare a acumulării de apă pe partea carosabilă, pe raza localităţii Drăgăneşti-Vlaşca, la intersecţia cu DJ503, în judeţul Teleorman.

Circulaţia autoturismelor a fost deviată pe DN61 Ghimpaţi – Milcovăţu – DJ612 Mereni – Videle – DJ503 Videle – Târnava – DC18 Comoara – ieşirea din Drăgăneşti Vlaşca pe DN6, spre Alexandria.

Astfel, șoferii sunt nevoiți să parcurgă în plus, aproximativ 35 de km. Mai mult decât atât, ocolul presupune circulația pe drumuri județene și comunale, adică foarte proaste și pline de gropi.

DJ 503, Drăgănești-Vlașca-Bogdana este închis, fiind stabilită ca rută ocolitoare DC 18 – Drăgănești Vlașca – Comoara – Botoroaga – Videle.

Zeci de gospodării, dar şi drumuri din Teleorman, au fost inundate în urma precipitaţiilor şi a topirii zăpezii, în unele locuri nivelul apei ajungând la 40 de centimetri.

C. DUMITRACHE