Cine au fost parlamentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile parlamentare, indiferent că vor fi anticipate, sau la termen, trebuie cunoscuți mai bine cine au fost senatorii și deputații de Teleorman în acest mandat, pentru a ști mai bine cine trebuie să fie în continuare, dar mai ales cine nu trebuie să mai fie parlamentar. Județului nostru îi sunt destinate două fotolii de senatori și cinci de deputați. Mandatul 2016-2020 a debutat cu trei formațiuni politice în Parlamentul României: Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal și Alianța Liberalilor și Democraților.

PSD a fost inițial reprezentat în Parlament de Carmen Daniela Dan la Senat, de Liviu Nicolae Dragnea, președintele de la vremea aceea al PSD-ului, de Adrian Ionuț Gâdea președinte PSD Teleorman și de Valentin Gabriel Boboc la Camera Deputaților. După retragerea lui Adrian Ionuț Gâdea a intrat în Camera Deputaților Violeta Răduț, iar după arestarea lui Liviu Dragnea și condamnarea acestuia la trei ani și jumătate de închisoare, supleantul Petre Cioabă i-a luat locul în Parlament.

PNL i-a avut și îi are în continuare în Parlament pe senatorul Eugen Pârvulescu, președintele Organizației Județene Teleorman a PNL, și pe deputata Mara Calista Daniela, o stranieră sosită de la București, care a ocupat locul unui teleormănean care cunoaște mult mai bine problemele cu care se confruntă județul nostru.

ALDE l-a avut deputat pe Calotă Ică Florică, președintele liberal-democraților teleormăneni, formațiune politică care nu a reușit anul trecut la alegerile europarlamentare să scoată nici măcar un eurodeputat.

La alegerile parlamentare anticipate, sau poate chiar la termen, mulți dintre cei care au fost parlamentari în acest mandat, nu vor mai vedea Senatul sau Camera Deputaților decât la televizor.

Astfel actualul senator Carmen Daniela Dan, de la PSD, fost ministru la Interne, cu siguranță că nu va mai fi nominalizată pentru Parlament, din cauza erorilor grave de la manifestările din 10 august 2018, a felului în care a gestionat represaliile din Piața Victoriei.

Cu siguranță că nici Liviu Nicolae Dragnea nu va mai fi candidat, atâta timp cât are de ispășit o pedeapsă cu executare în închisoare.

Nici Violeta Răduț este posibil să nu mai fie nominalizată pentru încă un mandat, la fel cum nici Petre Cioabă, un fel de Matusalem politic.

De la PNL senatorul Eugen Pârvulescu va mai candida pentru încă un mandat de parlamentar, dar cu siguranță că pe lista liberalilor nu se va mai regăsi deputatul Mara Calista Daniela, ci cu siguranță un teleormănean neaoș.

În ce-l privește pe deputatul Calotă Ică Florică de la ALDE, nici acesta nu are șanse să mai fie parlamentar, și poate că întregul său partid va intra într-o disoluție totală.

Ioan DUMITRESCU