Cinci vameşi teleormăneni au fost trimişi în judecată

”Doi vameşi discutau ce să îi ofere drept cadou unui coleg al lor. Primul zice: – Să îi luăm o maşină! Al doilea: – Nuu, e prea puţin. – Să îi luăm o casă! – Nuuu, e şi mai puţin. – Să îl lăsăm mâine singur pe tură! – Nuuuu, e prea mult!”. Se pare că majoritatea bancurilor româneşti au şi un sâmbure de adevăr.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman au trimis în judecată 7 persoane, dintre care 5 agenţi de poliţie de frontieră pentru săvârşirea unor fapte de corupţie. Cei 5 agenţi de poliţie sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, iar celelalte două persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit electric, respectiv deţinere a uneltelor de plasă de tip monofilament şi deţinerea fără documente legale a peştelui.
Dosarul a fost înregistrat urmare a sesizării din oficiu de către D.G.A. privind faptul că agentul şef adjunct de poliţie M.M., agentul şef de poliţie B.C. şi agentul principal de poliţie T.G., toţi din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Măgurele îl favorizau pe învinuitul M.A. prin faptul că îi transmiteau acestuia, contra cost, date despre acţiunile organizate de organele poliţiei de frontieră de prindere în flagrant a braconierilor piscicoli.
Ulterior, fapte de acelaşi gen s-a constatat că erau comise şi de învinuitul N.M.D., şi el agent de poliţie la Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu Măgurele, precum şi de către învinuitul B.I.C., agent de poliţie la Sectorul Poliţiei de Frontieră Zimnicea.
În fapt, s-a reţinut că începând din luna martie 2012, în mod repetat şi în baza unei rezoluţii infracţionale unice, agenţii de poliţie au pretins şi primit foloase (peşte) în scopul de a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu sau de a face un act contrar acestor îndatoriri de la învinuiţii M.A., D.M. şi C.D.I., cărora le-au transmis date confidenţiale privind turele de serviciu şi date confidenţiale despre momentul când patrulele poliţiştilor de frontieră plecau în control, în scopul ca aceştia să braconeze piscicol pe fluviul Dunărea şi pe râul Olt, folosind dispozitive de electrocutare a peştelui şi sustrăgând apoi peştele braconat în condiţii de siguranţă.
În vederea documentării cauzei s-au efectuat monitorizări ale convorbirilor telefonice, supravegheri operative, acţiuni de prindere în fragrant a braconierilor, 9 percheziţii la locul de muncă al agenţilor de poliţie şi la domiciliul persoanelor implicate, constatări tehnico ştiinţifice, ridicări de bunuri şi confiscări etc.

C. DUMITRACHE