Centenarul Colegiului Național „Al.I.Cuza” Alexandria

Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria și-a sărbătorit, de Ziua Unirii, Centenarul.

S-au împlinit 100 de ani de la înființarea primei clase de liceu, iar cei de acolo, dascăli și elevi, au transformat această zi importantă într-un eveniment mai mult decât emoționant.

Am dori să vorbim mai mult despre emoția pe care au trăit-o și au transmis-o celor prezenți, nu pentru a minimaliza alte lucruri, ci pentru că atmosfera de sărbătoare, lumina de pe fețele celor implicați în eveniment și mulțumirea lor sufletească a transformat evenimentul într-o sărbătoare neasemuită.

Dascăli de ieri și de azi (și poate de mâine), elevi de ieri și de azi, toți aveau fericirea datoriei împlinite cu desăvârșire.

Transformându-și datoria în pasiune, dascălii acestui colegiu au format generații de oameni demni, cărora le-au transmis nu numai știință, ci i-au învățat să trăiască frumos și să-și aleagă drumul în viață.

Festivitatea s-a desfășurat într-o atmosferă caldă, primind diplome de merit dascălii de ieri, acum pensionari, elevii de altcândva, astăzi oameni importanți ai societății, dar și elevii actuali, cu rezultate meritorii la concursurile și olimpiadele școlare.

Cei care au luat cuvântul au rostit vorbe care au impresionat, iar programul artistic a fost deosebit.

În acești ani, când avem impresia că tinerii noștri „navighează” și nu socializează, am văzut la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria elevi care cântă la diferite instrumente, care interpretează bucăți corale dificile, care dansează dansuri populare excepțional.

Un fost elev al acestui colegiu, cunoscutul interpret de muzică populară Florin Vasilică i-a încântat pe cei prezenți cu măiestria lui, mulțumind acelora care l-au învățat carte.

A fost o adevărată sărbătoare, cu momente emoționante, dovezi certe ale faptului că pe meleagurile Teleormanului trăiesc oameni care își fac datoria și au grijă de viitorul nostru.

Cornelia RĂDULESCU