Centenarul a fost sărbătorit aşa cum se cuvine, la Alexandria

Mii de teleormăneni au luat parte, alături de autorițățile locale și județene, la ceremonialul dedicat Centenarului și Zilei Naționale, la Alexandria. Într-o atmosferă de sărbătoare, teleormănenii au sfidat frigul pătrunzător și au strigat, cu mic, cu mare, La mulți ani, România!

La Alexandria, sute de oameni au ținut să fie prezenți la ceremonialul dedicat Zilei Naționale, în ciuda frigului pătrunzător. Evenimentele dedicate Zilei de 1 Decembrie au debutat cu un ceremonial religios, în memoria tuturor celor pe al căror sânge s-a înfăptuit România modernă.

„La 1 Decembrie sărbătorim Ziua Națională a României, dată la care națiunea română și-a împlinit speranța de unire și desăvârșire și fiecare român, idealul României unitare, suverane și independente.

Am speranța că împreună vom reuși să gandim un proiect de tara care sa canalizeze forta si energiile creatoare ale poporului roman.

Dumnezeu să ocrotească poporul român pe drumul democratic și european al țării noastre”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu.

Atmosfera solemnă, dar de sărbătoare, a fost susținută de cântecele patriotice interpretate de grupul Burnasul.

Și pentru că românului îi stă bine când petrece, toți cei care simt și trăiesc românește au fost învitați la o porție de sarmale și la un pahar cu vin fiert.

Ceremonialul dedicat Zilei Naționale s-a încheiat cu o paradă militară.

C. DUMITRACHE