Ce fac liberalii după moțiune

Se pare că liberalii nu au fost foarte afectați de căderea Guvernului Orban prin moțiunea de cenzură initiată de PSD și susținută de UDMR și Pro România. Nici scorul cu care a căzut Guvernul, de 261 de voturi, nu i-a dezarmat sau demobilizat.

A douazi de la moțiune, joi, senatorul Eugen Pârvulescu, președintele Organizației Județene Teleorman a Partidului Național Liberal, aflat încă de dimineață în teritoriu a declarat: ”Cu moțiunea de cenzură, pesediștii și-au dat încă o dată arama pe față. Pesediștii sunt și astăzi, la peste 30 de ani de la Revoluție, adevărații urmași ai comuniștilor. Ei nu doresc decât răul acestei țări, și doresc destabilizarea structurilor statale. Lucrurile se vor schimba după alegerile locale și parlamentare anticipate, noi acum dăm zăpada care a căzut peste noi, și ne pregătim cu seriozitate de alegerile locale și parlamentare pe care trebuie să le câștigăm.”

Senatorul Eugen Pârvulescu a mai precizat că în județul Teleorman, Partidul Național Liberal, care are în acest mandat 25 de primării, după alegerile locale va conduce cel puțin 45 de unități administrative teritoriale, iar între acestea se vor afla și toate cele trei municipii, Alexandria, municipiu reședință de județ, Turnu Măgurele, unde candidează Claudiu Crăcea, și Roșiorii de Vede. În Alexandria și Roșiorii de Vede se fac deocamdată sondaje, pentru desemnarea candidatului cu cele mai mari șanse, iar rezultatele sondajelor vor fi cunoscute și date publicității după o lună de zile.

Referitor la alegerile parlamentare anticipate, senatorul Pârvulescu, președintele liberalilor teleormăneni, susține că acestea vor avea loc în preajma alegerilor locale. La alegerile parlamentare, indiferent că vor fi la o dată anticipată sau la termen, în județul Teleorman PNL va câștiga cel puțin un post de senator, pentru care candidează dânsul, și cel puțin două, dacă nu trei fotolii de deputați, iar toți parlamentarii vor fi teleormăneni, și nu cum s-a întâmplat în acest mandat, de stranieri precum Mara Calista Daniela, un fel de Agamiță Dandanache care nu-și găsise alt colegiu.

De altfel cuvintele senatorului Eugen Pârvulescu vizavi de moțiunea de cenzură sunt la unison cu punctul de vedere al președintelui PNL Ludovic Orban, premierul demis: ”De ce să mă surprindă? Se coalizează forțele retrograde”.

Ioan DUMITRESCU