CCR cu o mână validează, iar cu cealaltă anulează

Lupta cea oarbă cu corupția este precum campania de combatere a pestei porcine, unde în loc să fie anihilată cauza, este exterminat efectul, în masă. Un mod de acțiune ilogic și iresponsabil.

Pentru a nu extermina zeci de mistrețice transmit virusul bolii, autoritățile preferă să extermine în masă mii de porci domestici infestați.

În mod similar, CCR a acționat și cu ceea ce milioane de români au votat la referendumul din 26 mai, suprimând, astfel, voința propriei nații prin a respinge, în unanimitate, proiectul de revizuire a Constituției, privind interzicerea grațierii și a amnistiei.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a criticat într-un comunicat de presă, deciziaCCR, considerând-o nefirească, prin a declara: „În urmă cu nici o lună,Curtea Constituţională a validat referendumul pe justiţie. Pe cale de consecinţă, este inexplicabil că judecătorii Curţii au decis să respingă proiectul de revizuire a Constituţieiiniţiat de PNL alături de partenerii din opoziţie, în condiţiile în care acesta a transpus întocmai întrebările formulate la referendum. La ora actuală, Constituţia României nu prevede dreptul fundamental de a fi graţiatşi amnistiat. Mai mult, decizia CCR poate fi interpretată de cei care sunt obişnuiţi să comită fapte de corupţie drept un cadou nesperat”.

Așadar, este evident că o atare decizie nu face altceva decât să dea aripi celor cu probleme penale și nu poate decât să-i bucure pe cei din Coaliția de guvernare, PSD-ALDE, cărora CCR le oferă, indirect, suportul de a acționa împotriva voinței majoritare a populației, prin măsuri politicianiste de prespălare a dosarelor penale deschise pe numele unor oameni politici, tocmai pentru fapte de corupție.

Pe de-o parte, CCR se consideră apărătorul statului de drept, dar când e pus să arate acest fapt, alege să arunce la coș voința propriului popor, sacrificând dorința a milioane de români,exprimată într-un referendum validat, în favoarea unor găști politice.

Consider că România nu merită o asemenea înjosire, ci are nevoie de însănătoșire, cât mai grabnic, pentru binele românilor.

Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu