Cazurile de suicid s-au triplat în Teleorman

Zilele trecute Paramedicii Serviciului de Ambulanţă Teleorman, au acţionat pentru soluţionare a 391 de cazuri extreme în care pacienţii aflaţi în diferite grade de dificultate acuzau diverse afecţiuni, cel puţin aşa se arată din ultimul buletin informativ emis de reprezentanţii Serviciul de Ambulanţă Teleorman.
Faţă de perioada anterioară, în intervalul 14 -17 februarie 2014, s-a înregistrat o creştere cu 53, a cazurilor pentru care s-a intervenit.
Creştere a intervenţiilor s-a înregistrat chiar şi în cazurile în care persoane suspecte de suicid au vrut să-şi pună capăt zilelor. Pentru aceştia paramedicii au intervenit la nu mai puţin de 15 persoane cu probleme psihice suspecte de suicid, ceea ce înseamnă că numărul acestora s-a triplat faţă de perioada anterioară. O situaţie similară întâlnindu-se cel mai recent în perioada Sărbătorilor de iarnă. Intervenţia la timp şi îngrijirile medicale de specialitate, i-au scos pe aceştia din afara oricărui pericol.
Frecvenţa de producere a cazurilor arată că în această perioadă, ambulanţele au intervenit în cele mai multe situaţii, 56 la număr, în care pacienţii acuzau dureri abdominale sau de spate.
Iar dificultăţile de respiraţie au fost semnalate în cazul a 31 de pacienţi. Cele mai multe dintre acestea având un grad mediu de dificultate, doar trei dintre ele fiind înregistrate cu gradul zero. La diferenţă extrem de mică fiind şi pacienţii suferinzi de cefalee, pentru care paramedicii au intervenit la timp. Aceştia au fost în număr de 30.
Pierderea bruscă a cunoştinţei, şi a sensibilităţii a creat probleme în cazul a 28 de pacienţi.
Pentru copiii bolnavi, ambulanţele au intervenit de urgenţă în 21 de cazuri, iar în alte 25 pacienţii acuzau diferite afecţiuni manifestate prin dureri în zona toracică.
Week-end-ul trecut, nu a fost lipsit nici de incidente în traficul rutier, ceea ce a făcut ca paramedicii S.A.J. să intervină pentru acordarea primului ajutor în cazul a patru pacienţi răniţi grav.
Restul cazurilor pentru care s-a intervenit a fost dat de diversele cazuri de sângerări, temperaturi ridicate, convulsii, sincope, stări de ebrietate, intoxicaţii, diabet zaharat.

M.M.