Case, anexe gospodărești și curți inundate, în Drăgănești Vlașca

Zăpada topită și precipitațiile căzute cu câteva zile în urmă au produs efecte dintre cele mai nedorite în localitatea Drăgănești Vlașca din județul nostru, mai multe case, anexe gospodărești, curți, dar și câteva drumuri fiind inundate.

Peste 70 de oameni, dintre care 50 de pompieri militari din cadrul ISU ”A.D. Ghica” Teleorman au făcut noapte albă, miercuri spre joi, muncind pentru scoaterea apei și pentru supraînălțarea și întârirea digurilor cu saci de nisip, atât în zona localității Drăgănești Vlașca, cât și în satul Comoara. Din păcate, apa a trecut peste digul înălțat.

Potrivit unei informări a ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, alături de pompieri au pus umărul la treabă membrii CLSU Drăgănești Vlașca, cu peste 20 de cetățeni, care au intervenit cu o motopompă, un buldoexcavator și o vidanjă.

Pompierii militari au acționat la fața locului cu mijloace specifice de intervenție (camioane, autospeciale de lucru cu apă și spumă, motopompe de remorcabile și transportabile).

Revenind la efectele topirii zăpezii și a precipitațiilor căzute, în localitatea Drăgănești Vlașca au fost inundate 17 curți (10 în satul Comoara, 5 în satul Văceni și 2 în Drăgănești Vlașca) și 3 case (2 în satul Comoara și 1 în Drăgănești Vlașca).

De asemenea, în Drăgănești Vlașca este inundat DJ 503 pe o distanță de cca. 200 cm, cu o adâncime de aproximativ 40 cm, iar E 70, pe o lungime de 100 m, cu o adâncime de cca. 15 cm. Circulația în zonă se desfășoară cu dificultate.

Mai sunt inundate zona pieții și câteva porțiuni ale drumurilor laterale.

La fața locului, alături de autoritățile locale au fost în permanență inspectorul șef al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, col. Marius Stancu și prefectul județului Teleorman, Florinel Dumitrescu.

M. MEILĂ