Casă de locuit, în flăcări, în comuna Botoroaga * Proprietarii, doi bătrâni, s-au ales cu arsuri ușoare

Doi bătrâni, soț și soție, în vârstă de 71, respectiv 78 de ani s-au ales cu arsuri ușoare, în încercarea de a stinge focul care le-a cuprins casa în noaptea de marți, 11 decembrie 2018. Până la sosirea forțelor de intervenție, proprietarii au reușit să iasă din locuință. Aceștiau prezentau arsuri ușoare la nivelul părului și acuzau atac de panică, motiv pentru care au primit primul ajutor și au fost monitorizați de paramedicii SMURD sosiți la fața locului, după care au fost transportați la Spitalul Oărășenesc Videle pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

În urma apelului la 112, la locul incidentului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Drăgănești Vlașca cu 1 ASAS, 1 SMURD și Detașamentul de Pompieri Videle cu 1 ASAS. Flăcările au distrus bunurile materiale dintr-o bucătărie, un hol și o anexă, precum și acoperișul locuinței pe aproximativ 45 mp, valoarea paguberlor fiind apreciată la aproximativ 15000 lei. Din flăcări, pompierii au salvat bunuri în valoare de peste 20000 de lei.

În urma primelor cercetări efectuate la fața locului s-a stabilit că focul a izbucnit din cauza coșului de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

M. MEILĂ