Casa de Cultură din Alexandria nu mai are probleme cu lumina

Casa de Cultură din Alexandria e de la o vreme în centrul atenţiei publice, nu atât prin acţiunile culturale organizate cât, mai ales, prin aşa-zisele „subiecte de scandal” legate de instituţia respectivă.
Tocmai când se stinseseră ecourile preluării cu cântec a instituţiei de primăria municipiului reşedinţă de judeţ, s-a zvonit că din cauza datoriilor acumulate la furnizorul de energie electrică, CEZ va trage heblul, şi va lăsa Casa de Cultură pe întuneric.
Zvonul a fost întărit de schimbarea locului de desfăşurare a conferinţei de alegeri a organizaţiei municipale a PDL, de la Casa de Cultură, la restaurantul Alextel, tocmai pentru ca lucrările forumului democrat liberalilor alexăndreni să nu se desfăşoare la lumina lumânării.
Ieri dimineaţă, un cititor ne-a sesizat telefonic că în acest week-end Casa de Cultură a avut curent şi el citise că ar fi fost debranşată.
Tot telefonic l-am contactat pe Constantin Mocanu, directorul Casei de Cultură, care ne-a confirmat că instituţia este alimentată în continuare din reţeaua publică, în urma unei înţelegeri cu furnizorul, care a acceptat eşalonarea datoriei, plătindu-se deja o primă tranşă.

M.M.