CAS Teleorman: Acoperirea costurilor anumitor analize/testări pentru pacienții cu mielom multiplu

Casa Națională de Asigurări de Sănătate și compania Johnson&Johnson Romania SRL, în calitate de reprezentant al deținătorului de autorizație de punere pe piață a medicamentului Darzalex au semnat un protocol cu privire la acoperirea costurilor anumitor analize/testări pentru pacienții cu mielom multiplu.

Astfel, până pe data de 31 decembrie 2020, compania Johnson&Johnson Romania SRL susține în mod gratuit costurile următoarelor analize/teste:

  1. Pachetul de analize pentru evaluarea răspunsului la tratament și a protocolului terapeutic specific. Pachetul de analize se efectuează la recomandarea medicului curant, de către un furnizor de servicii medicale paraclinice contractat de compania Johnson&Johnson Romania SRL. Informațiile legate de furnizorul de servicii medicale paraclinice, datele de contact ale acestuia și procedura de lucru pentru efectuarea analizelor medicale vor fi aduse la cunoștință unităților de specialitate prin care se derulează PNS oncologie și care au în evidență pacienții în tratament cu Darzalex (DCI Daratumumaburn) de căre compania Johnson&Johnson Romania SRL;
  2. Testarea specifică Darzalex-Dira. Kiturile pentru această testare se pun la dispoziția unităților de specialitate anticipat, în funcție de necesitate, în baza solicitării medicului curant adresată furnizorului de servicii medicale paraclinice.
  3. Testarea specifică Darzalex utilizând agentul de neutralizare Dara-Ex. Agentul de neutralizare Dara-Ex se furnizează în mod gratuit de către compania Johnson&Johnson Romania SRL unităților de transfuzie sangvină din cadrul unităților de specialitate prin care se derulează PNS oncologie și care au în evidență pacienți în tratament cu Darzalex (DCI Daratumumabum).

Efectuarea analizelor/testelor la pacienții eligibili și cu recomandare din partea medicului curant nu se va condiționa la plată din partea pacientului.

Cornelia RĂDULESCU