Carne de porc, descoperită în târgul din Orbeasca

Târgurile din județul Teleorman nu au autorizaţie de funcţionare pentru că nu sunt îndeplinesc condițiile sanitare veterinare prevăzute de lege. Cu toate acestea, încă mai sunt comercianţi care vând carne de porc, în ciuda restricţiilor aplicate de autorităţi.

Polițiștii din cadrul Serviciul de Ordine Publică Teleorman și din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Vitănești, împreună cu reprezentanti ai D.S.V.S.A. Teleorman, au efectuat o acțiune în târgul săptămânal din comuna Orbeasca, pe linia prevenirii si combaterii furturilor de animale în mediul rural, ocazie cu care pe o strada laterală din comună a fost identificat un autoturism în care se afla carne de porc carcasă.

Cu ocazia verificării interiorului autovehiculului, au fost găsite 314 kg carne de porc carcasă, un cântar, un cuțit, un topor precum și un obiect metalic în forma de “T” folosit pentru prinderea în vederea tranșării animalelor.

Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind un bărbat din comuna Gălăteni. Împotriva acestuia s-a luat măsura sancționării contravenționale.

Cantitatea de 314 kg carne de porc carcasă a fost ridicată de către lucrătorii DSVSA Teleorman în vederea denaturării iar celalte bunuri și obiecte au fost confiscate.

CLAUDIU DUMITRACHE