Carnagiu cu 4 morţi pe şoseaua de centură a Alexandriei

4 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte trei sunt internate în spital. Acesta este cel mai grav accident rutier din acest an şi a avut loc pe noul ”drum al morţii” din judeţul Teleorman, Varianta Ocolitoare a Alexandriei.
Nenorocirea s-a petrecut din cauza neatenţiei. O autoutilitară marca Mercedes, înmatriculată în Bulgaria şi condus de cetăţeni bulgari, a intrat într-un autoturism marca Peugeot, tot cu numere de Bulgaria, dar condus de către un bărbat din Roşiorii de Vede. Impactul s-a produs la intersecţia cu DJ 504, drumul care face legătura între Alexandria şi Piteşti. Tragedia a fost provocată de şoferul autoturismului Peugeot care nu a acordat prioritate şi a fost izbit în plin. Impactul dintre cele două a fost devastator.
Trei pasageri din autoturism, doi bărbaţi şi o femeie, au decedat pe loc. Unul singur a fost găsit în viaţă, dar a decedat în drum spre Spitalul ”Bagdasar Arseni” din Capitală.
Şi 3 persoane din microbuz au suferit leziuni din cauza accidentului fiind transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean din Alexandria.
“În jurul orei 09:15, am fost alertaţi prin numărul unic de urgenţă 112 de producerea unui accident rutier. Am intervenit pentru scoaterea a trei persoane blocate într-un autoturism. Ajunşi la faţa locului, cu o autospecială de descarcerare şi un echipaj SMURD, am constatat că era vorba de 7 victime, trei dintre acestea, doi bărbaţi şi o femeie, pierzându-şi viaţa. Una dintre victime a fost preluată de ambulanţă în comă, iar alte trei în stare gravă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.
Din nefericire, persoana aflată în comă a decedat la scurt timp. Toate cele 4 persoane moarte în acest accident erau din municipiul Roşiorii de Vede şi aveau vârstele cuprinse între 23 şi 58 de ani.
Într-un număr anterior al cotidianului nostru am încercat să tragem un semnal de alarmă vizavi de numărul extrem de mare al accidentelor care se petrec pe noul drum, dar măsurile au întârziat să apară.
Toate problemele apar la intersecţia dintre Varianta Ocolitoare şi DJ 504, drumul care duce la Lăceni – Piteşti. În vreme ce şoferii care circulă pe varianta ocolitoare au prioritate, cei care circulă pe DJ 504 trebuie să cedeze trecerea.
Şi pentru că nu trece o săptămână fără ca în zona cu pricina să nu aibă loc vreun accident nefericit, oamenii legii au transmis un memoriu constructorului Variantei Ocolitoare pentru a lua măsuri care să limiteze aceste probleme.
Cea mai bună variantă ar fi construirea unui sens giratoriu. În acest fel atât şoferii care circulă pe Varianta Ocolitoare, cât şi cei care merg pe drumul judeţean vor trebui să reducă viteza şi să acorde prioritate celor aflaţi deja în intersecţie.

C. DUMITRACHE