Carmen Dan a depus jurământul şi este oficial noul prefect al judeţului Teleorman

Noul prefect al judeţului Teleorman a depus jurământul. Carmen Dan va ocupa această funcţie temporar până la organizarea concursului de ocupare a postului. De la eveniment a lipsit fostul prefect, Liviu Dumitraşcu. Carmen Dan a depus jurământul în prezenţa vicepremierului Liviu Dragnea.
Carmen Dan este, oficial, noul prefect al judeţului Teleorman. Aceasta a depus duminică jurământul de credinţă în prezenţa vicepremierului Liviu Dragnea, dar şi a şefilor deconcentratelor şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea.
Primul care a luat cuvântul a fost, aşa cum era normal, vicepremierul Dragnea. Acesta a dat citire celor trei hotărâri de Guvern prin care fostul prefect Liviu Dumitraşcu a fost eliberat din funcţie, iar Carmen Dan a fost detaşată din funcţia de subprefect în funcţia de prefect al judeţului Teleorman.
Vizibil emoţionată după depunerea jurământului, Carmen Dan a ţinut să mulţumească premierului Ponta pentru această numire. Aceasta l-a asigurat pe Dragnea că va face tot ce-i stă în putere pentru a implementa măsurile Guvernului. Mai mult decât atât, noul prefect nu i-a uitat nici pe şefii de deconcentrate sau primari. Pe cei din urmă i-a asigurat de tot sprijinul în susţinerea problemelor în faţa Guvernului.
”Voi face tot ce stă în puterea şi priceperea mea pentru a îndeplini cu responsabilitate şi profesionalism atribuţiile care îmi revin”, au fost primele cuvinte în calitate de prefect ale lui Carmen Dan.
Vicepremierul Dragnea n-a ratat ocazia de a-i lua puţin peste picior pe bărbaţii din politica teleormăneană. După ce a remarcat faptul că Daniela Carmen Dan este primul prefect femeie din istoria judeţului, vicepremierul a tras şi concluzia: ”acest lucru arată că în judeţ nu prea mai avem rezerve în rândul bărbaţilor. Cred că ar trebui să vă pună pe gânduri”.
Scaunul de subprefect rămas vacant odată cu numirea Danielei Carmen Dan în funcţia de prefect va fi ocupat în maximum două săptămâni de către un reprezentant susţinut de USD.

C. DUMITRACHE