Campanie liberală

Ordonanța de Urgență a Guvernului de rectificare bugetară a intrat în comisii pe 9 septembrie, iar joia viitoare va fi supusă aprobării în plen. PSD vrea să ia de la primării ca să majoreze pensiile. Comisiile reunite ale Parlamentului așteaptă amendamentele privind ordonanța dată de Guvern pentru cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, urmând ca joi să fie votată în plen. În ciuda avertismentelor Fitch, PSD caută acum surse bugetare pentru majorarea pensiilor cu 40 %, suplimentările de la primării putând reprezenta o sursă alternativă pentru pensii.

Ordonanța de urgență care prevede cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, și care prevede printre altele și majorarea punctului de pensie cu 14 % și a alocațiilor cu 20 % a ajuns deja în comisiile reunite ale Camerei Deputaților. Consultările dintre partide au funcționat și nu prea, iar partidele interesate pot depune amendamente în comisii, iar noua formă a ordonanței ar putea fi votată în plen de parlamentari. PSD intenționează să anuleze articolul din OUG care prevede majorările punctului de pensie cu 14 %, pentru a lăsa prevederile anterioare din legea pensiilor, cu 40%. Există această intenție, dar amendamentele aduse la ordonanță ar trebui nu doar să anuleze un articol, ci și să identifice resurse pentru majorarea punctului de pensie.

În același timp parlamentarii PNL sunt în plină campanie și în teren; senatorul Eugen Pîrvulescu, președintele Organizației Județene Teleorman a Partidului Național Liberal a mers duminică, exact cu o săptămână înaintea votului în teritoriu, în nordul județului, iar deputatul Calotă Ică Florică a mers tot în campanie în jurul Alexandriei, prin comunele Nanov, Buzescu, Poroschia și Vitănești.

Ioan DUMITRESCU