Campanie de suflet în prag de sărbătoare! “Adoptă un bunic”

Campania “Adoptă un bunic” îşi propune înlăturarea barierelor imaginare create în mod artificial între rural și urban, între copii și tinerii de la țară/ copii și tineri de la oraş.

Partenerii proiectului sunt Municipiului Alexandria prin Consiliul Local al Municipiului Alexandria cu Grădinița cu P.P. nr 6, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare”, Colegiul Național “Al. I. Cuza”, Universitatea Valahia-Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria, Asociația Centrul de Resurse al Comunității Talpa, Școala Gimnazială și Primăria Comunei Talpa.

În acest sens, partenerii și-au propus să valorifice tradiţiile şi obiceiurile populare, de a-i face pe copii să înveţe, să preţuiască şi să respecte obiceiurile şi tradiţiile poporului în care s-au născut, să iubească meleagurile natale, graiul și portul străbun, patrimoniul cultural și literar autohton, dar şi sărbătorile care ne aduc în suflete atâta bucurie.

Drept urmare, în această primă etapă a proiectului, au participat Primăria Alexandria, toate grupele de copii și educatoarele de la Grădinița cu P.P. Nr. 6, elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” – coordonator Violeta Mihai și elevii clasei a VIII-a B de la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” – coordonator Paula Dobrin, Acociația Centrul de Resurse al Comunității Talpa – CERC, prin care au demarat acțiunea ”Adoptă un bunic”.

În cadrul acestei acțiuni, partenerii au donat cu generozitate și bucurie alimente pentru bătrâni și copii lipsiți de posibilități materiale din comuna Talpa și municipiul Alexandria, constând în următoarele: ulei; compoturi; zahăr; bulion; făină; murături; mălai; mazăre; griș; pateuri; fidea; cozonaci; paste; portocale; conserve; bomboane; croissante; napolitane şi biscuiți.

O bună parte din alimente au fost donate încă de ieri de către Ene Ionela, viceprimarul Municipiului Alexandria, urmând ca astăzi să fie predate, tot în condiții de siguranță, alimente către copiii și bunicii care au o viață plină de neajunsuri, vizați prin parteneriat, pentru a le bucura și lumina puțin viața grea în pragul Ajunului de Crăciun.

“Vă mulțumim copii buni și dragi și să nu uitați că prin gestul vostru ați ”SALVAT” CRĂCIUNUL unor bunici împovărați de ani și neajunsuri și totodată ați adus fericirea pe chipul unor copilași care probabil nici de sărbători nu au ocazia să simtă gustul unei bombonici, din cauza situației financiare dificile în care se regăsesc părinții lor”, este mesajul de mulţumire al repreyentanţilor proiectului.

C. DUMITRACHE