Campanie de informare a proiectului Calificas, la Videle și Turnu Măgurele

Campania de informare, conștientizare și promovare a proiectului CALIFICAS – O șansă pentru integrarea pe piata muncii a șomerilor din regiunea Sud si Sud-Vest – s-a derulat, săptăpmâna trecută, la Videle și Turnu Măgurele. Echipa Euroscola a Colegiului Național ”Al. I. Cuza” din Alexandria a continuat campania de informare în orașele amintite, desfășurând sesiuni de informare, conștientizare și promovare în rândul elevilor și al cetățenilor, care au aflat mai multe despre beneficiile aduse comunității de proiectele europene.

Cu această ocazie, liceenii de la Colegiul ”Al. I. Cuza” Alexandria au trăit o experiență inedită, la Turnu Măgurele, alături de colegii de la Liceul Teoretic Marin Preda, înscriși anul acesta în competiția Euroscola. Cele două echipe și-au împărtășit experiențele trăite, și-au promovat proiectele alese și au răspuns întrebărilor audienței, într-o atmosfera de fair-play.

La cele două sesiuni desfășurate la Videle și Turnu Măgurele, liceeni care au promovat campania i-au avut invitați pe elevii Liceului Teoretic Videle și ai Colegiului Național Unirea, profesori, părinți și autoritățile publice locale. Totodată, liceeni au împărțit circa 150 de pliante și fluturași care cuprind informații legate de proiectul CALIFICAS și concursul național EUROSCOLA, ediția a XI-a.

În cursul acestei săptămâni, campania de informare se desfășoară în comunitatea din Zimnicea.

M. MEILĂ