Campanie amplă de plantare de arbori, în Alexandria

Arţar american, stejar (roşu, pedunculat) salcâm, cer, singer sunt speciile de arbori ce vor fi plantaţi în perioada următoare în municipiul reşedinţă de judeţ. În total, 60.000 de puieţi vor fi sădiţi pe 34 de străzi şi în 28 zone de blocuri din Alexandria, dar şi în Parcul Pădurea Vedea.
Pe soiuri, vor fi sădiţi 1440 arbori din specia cer, 5690 stejari pedunculaţi, 1785 pomi din specia stejar roşu, 3345 arţari, 6695 arbori din specia singer, 9575 salcâmi şi cei mai mulţi arbori ce vor fi plantaţi, 32.575, sunt din specia arţar american.
Campania, derulată de Primăria Alexandria, a demarat în această săptămână, iar plantarea se va face cu ajutorul pensionarilor de la Clubul Pensionarilor, angajaţilor din Primărie, din serviciile subordonate şi din societăţile Consiliului Local şi administratorilor zonali.
La această acţiune poate participa orice cetăţean al municipiului reşedinţă de judeţ.
Plantarea copacilor se va derula pe domeniul public (la poarta sau în faţa blocului) sau în curte, asociaţii, organizaţii sau firme.
Începând de miercuri, 10 aprilie 2013, cei care vor să participe la această acţiune se vor prezenta la sera primăriei pentru a ridica puieţii.

M. MEILĂ