Campania preventivă “SEATBELT”, desfăşurată de poliţiştii teleormăneni

Poliţiştii rutieri teleormăneni vor fi prezenţi în cursul acestei săptămâni pe şoselele din judeţ pentru a verifica obligativitatea purtării centurii de siguranţă, măsura ce trebuie respectată de către toţi ocupanţii autovehiculelor.
Poliţişti rutieri vor avea în vedere toate categoriile de autovehicule pentru care legea prevede utilizarea centurii de siguranţă de către conducători auto şi pasageri, precum şi verificarea folosirii dispozitivelor de retenţie copii, acolo unde se impune.
Acţiunea se desfăşoară sub egida TISPOL, în cadrul campaniei “SEATBELT” (Organizaţia Poliţiilor Europene), la care România este membră. Ţinând cont că activitaţile planificate sub egida acestei organizatii sunt obligatorii, în perioada 11-17 martie se desfăşoară acţiuni cu această temă şi pe raza judeţului Teleorman, de către poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Teleorman şi cei ai birourilor şi formaţiunilor de profil de la poliţiile municipale şi orăşeneşti.
Scopul acestei acţiuni îl reprezintă reducerea consecinţelor accidentelor rutiere determinate de neutilizarea centurii de siguranţă şi conştientizarea cu privire la dinamica şi consecinţele accidentelor rutiere produse pe acest fond.

M. MEILĂ