Campania „Europa pentru NOI – Europa suntem NOI”

Marți, 28 august 2018, începând cu ora 16,00, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Alexandria a avut loc conferința pentru lansarea Campaniei „Europa pentru NOI-Europa suntem NOI”, competiția EUROSCOLA 2018, „TeleJob-Organizarea pieței muncii adiacente municipiului București”.

Echipa Euroscola a Colegiului Național Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria, formată din 24 de elevi împreună cu profesorii coordonatori Eliza Sotirescu și Florentina Toma au conceput acest proiect pornind de la faptul că în anul 2007 județul Teleorman a ocupat ultimul loc între județele care fac parte din Regiunea Sud-Muntenia, cu o rată a șomajului de 7,3% și 12.552 șomeri.

Una dintre principalele cauze ale acestui fenomen l-a constituit scăderea potențialului de angajare, deci a numărului de locuri de muncă, prin desființarea multor întreprinderi și restrângerea domeniului de activitate.

Proiectul este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!”.

Partenerii proiectului sunt: Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București; Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov; Insoft Development&Consulting; Ecotech, Perugia, Italia; Scuola Centrale Fornazione, Venezia-Mestre Italia.Beneficiarul acestui proiect, în valoare de 21.348.882 lei, este Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman.

Cornelia RĂDULESCU