“Camerata Cantoria” a marcat cea de-a patra ediţie

Miercuri seară, Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman a fost gazda celei de a patra ediţii a proiectului “Camerata Cantoria” -seara de muzică şi poezie, care a debutat în luna decembrie 2013, cu scopul clar de a promova copii talentaţi.
Evenimentul se desfăşoară o dată pe lună şi reprezintă picătura de cultură, de care fiecare dintre noi are nevoie pentru a putea face faţă greutăţilor cotidiene.
Mai marii învăţaţi susţin că: “fără cultură nu suntem şi nu vom fi nimic”.
În cea de-a patra ediţie, au evoluat la pian Mihai Vătăman şi Bianca Voinea, iar recitalurile de poezie au fost susţinute în acordurile formaţiei “Arhaic”, de către elevii Silvia Ureche, Diana Cană, Alin Stoian şi Andrei Coman.
Organizatorii acestui eveniment au promis că la fiecare dintre ediţii vor avea un invitat special.
Şi dacă la ediţia anterioară, a evenimentului de muzică şi poezie a fost prezent poetul, criticul şi publicistul Florin Burtan, la ediţia de miercuri a fost invitat Ion Dumitrescu realizator de emisiuni la postul local de televiziune Alexandria TV. Acesta exprimându-şi consideraţiile despre seara de muzică şi poezie, dar şi nedumerirea cu privire la numele proiectului, pentru care nu s-a folosit limba română,“Camerata Cantoria”. Restul a fost emoţie.

M.M.