Caloriferele alexăndrenilor se vor încălzi din acest weekend

Caloriferele celor 750 de familii din Alexandria branşate la sistemul centralizat al municipiului se vor încălzi în acest weekend. Edilul-şef al Alexandriei, Victor Drăguşin a precizat în ultima şedinţă de Consiliu Local că Guvernul a adoptat actul normativ prin care Alexandria primeşte 825.000 de lei.
Caloriferele alexăndrenilor au rămas reci până la această dată din cauza operatorului de distribuţie a gazului în municipiu, Wirom Gaz, care a refuzat să semneze contractul de furnizare a gazelor pentru producerea de energie termică în sistem centralizat cu noul operator al municipalităţii Termic Calor Serv.
Furnizorul de gaze încă mai are de încasat de la vechiul operator local de distribuţie a energiei termice, Terma Serv, 400.000 lei, iar acum şefii companiei de gaze suflă şi în iaurt şi au solicitat plata în avans a gazului.
Şi pentru că municipiul Alexandria nu avea de unde să plătească, mai ales acum la sfârşitul anului, suma de 825.000 lei solicitată de către Wirom, municipalitatea a decis să apeleze la ajutorul Guvernului. Aceştia au solicitat primului ministru, Victor Ponta alocarea sumei de 825.000 lei din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia sa.
În ultima şedinţă de Consiliu Local, primarul Victor Drăguşin a precizat că Guvernul a dat municipiului suma solicitată.
”Banii au fost alocaţi în şedinţa de Guvern de ieri. Aşteptăm să semneze primul ministru”, a spus Drăguşin.
Cu toate acestea, consilierii alexăndreni au avut de aprobat o hotărâre prin care s-a majorat capitalul social al SC Termic Calor Serv cu peste 200.000 de lei. Primarul susţine însă că această hotărâre nu va fi pusă în aplicare, dacă ajung banii de la Guvern.
”Vă asigur că dacă vin sumele, nu punem în aplicare hotărârea”, a adăugat Drăguşin.
Deocamdată Hotărârea nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

C. DUMITRACHE