Cadouri pentru copiii de etnie romă, cu rezultate deosebite la învăţătură

Ziua Internaţională a Copiilor, a fost sărbătorită cu o zi mai devreme, de copiii de etnie romă, şi nu numai, de la şcolile din Alexandria, care activează în cadrul Centrului de Sprijin pentru Romi din municipalitate, şi care au înregistrat rezultate deosebite la învăţătură.
După un scurt program de dansuri tradiţionale, executat de un grup de fete de la Liceul Teoretic “A.I.Cuza”, de a cărei coregrafie s-a ocupat profesorul Maria Ivan, desfăşurat în sala mare de şedinţe a Primăriei municipale, s-a trecut la premierea propriu-zisă.
La acest eveniment, Victor Drăguşin primarul Alexandriei a fost înlocuit de Ştefan Tăbăcitu administratorul municipalităţii.
Alături de ceilalţi reprezentanţi ai instituţiilor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment, Tatiana Sandu director economic al S.C. Apa Serv şi Felicia Cârpaciu directorul Crucii Roşii Teleorman, acesta a ţinut să precizeze câteva cuvinte de încurajare şi îndrumare către studiu, copiilor aflaţi la eveniment.
Apoi au fost oferite diplome, acordate pentru activitatea şcolară şi sportivă şi pungi cu cadouri, constând în dulciuri, sucuri, jucării şi produse de igienă, (săpun, pastă de dinţi, periuţă de dinţi, şampon, balsam şi prosop), pentru un număr de 100 de copii.
La acest eveniment, copii de etnie romă au fost reprezentaţi de Alexandra Virgil, consilierul pentru minorităţi al primarului Drăguşin, care ne-a precizat: “Un număr de 100 de elevi de etnie romă, au fost premiaţi, cu diplome şi cadouri în valoare de 50 de lei fiecare, premii acordate pentru rezultatele obţinute la învăţătură”.

Mirel MANAFU