Cacealmaua politică

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, și-a anunțat demisia din Parlament, cu o zi înainte de împlinirea mandatului, refuzând astfel pensia specială. Președintele Partidului Național Liberal Ludovic Orban a catalogat drept demagogic demersul respectiv: ”Demagogia asta cu demisia înainte de terminarea mandatului, că nu mai primești pensia specială, este pur și simplu o minciună sfruntată. Este praf aruncat în ochii alegătorilor și, din păcate, nu doar președintele PSD, și alți lideri PSD cochetează cu astfel de depoziții”.

Dacă demisia lui Marcel Ciolacu cu o zi înainte de împlinirea mandatului, pentru a nu primi pensia specială este o cacealma politică de campanie electorală rămâne de văzut. Despre pensiile speciale pe care le vor primi sau nu parlamentarii care își termină mandatul, deputatul social-democrat Valentin Gabriel Boboc, care își termină cel de-al doilea mandat, susține că pe toată perioada de parlamentar nu a avut un contract de muncă cu Parlamentul, iar cotizația către stat pentru pensie nu i-a fost plătită de nimeni, drept pentru care are un minus de contribuție la fondul de pensii de opt ani. Boboc spune că demersul lui Marcel Ciolacu nu este o cacealma.

În altă ordine de idei, deputatul Valentin Boboc declară că de când este arestat Liviu Nicolae Dragnea, l-a vizitat de trei ori la penitenciar. Boboc spune că a găsit un bărbat puternic, marcat însă de situația prin care trece, cum de altfel este normal pentru orice om aflat în situația respectivă. Despre gândurile politice ale pușcăriașului Liviu Dragnea probabil vom afla mai târziu.

Ioan DUMITRESCU