Bursa locurilor de muncă. Doar 20 de teleormăneni și-au găsit un loc de muncă

Puțini teleormăneni și-au găsit un loc de muncă la Bursa locurilor de muncă. Peste 40 de angajatori, cei mai mulți din Alexandria, s-au întâlnit față în față, cu posibilii salariați, în cadrul Bursei generale a locurilor de muncă vacante. Cele mai multe firme participante, peste 20, au fost la Alexandria. La Turnu Măgurele au participat 12 angajatori, iar la Roșiorii de Vede, aproximativ 10. Ei au pus la dispoziție, în total, aproape 360 de locuri de muncă. Una dintre firme a venit de la Arad.

Cele mai multe locuri de muncă s-au adresat persoanelor fără studii superioare, precum operatori la mașini unelte automate și semiautomate, confecționer-asamblor articole textile, strungar sau electrician. Oferta a fost completată de posturi pentru persoane cu studii superioare – ingineri în diferite domenii, proiectanți, programator ori consilier juridic. Iar angajatorii au știut exact ce fel de salariat își doresc: persoane dornice de muncă și, mai ales, cu experiență.

Deși, conform organizatorilor, oferta de locuri de muncă a fost una generoasă, mulți dintre cei veniți în căutarea jobului ideal nu au fost mulțumiți. Unii dintre ei nu au găsit posturi pe măsura pregătirii lor, sau în domeniul lor de activitate, altora nu le-au convenit condițiile impuse de angajatori. Cu toate acestea, ”27 de persoane au fost încadrate pe loc în domenii de activitate precum: agricultură, fabricarea produselor textile, fabricarea calculatoarelor și a produselor electronice și optice sau construcții de clădiri. 23 dintre persoanele angajate, au studii medii şi profesionale, iar 4 au studii superioare. În urma susţinerii unui interviu cu angajatorii prezenți, 161 de persoane au fost selectate în vederea încadrării în muncă!, anunță un comunicat remis de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman.

Conducerea AJOFM Teleorman are în plan să organizeze miniburse ale locurilor de muncă în fiecare lună.

”Sperăm să repetăm evenimentul chiar în fiecare lună. Vom chema șomerii aflați în plată și îi vom pune față în față cu angajatorii”, a spus directorul AJOFM Teleorman, Mariean Achim.

C. DUMITRACHE