Buchet de medalii pentru elevii teleormăneni

Şi în acest an, Concursul Interdisciplinar „La Şcoala cu Ceas”, de la Râmnicu Vâlcea şi-a desemnat câştigătorii din rândul elevilor teleormăneni, atingându-se astfel scopul concursului, obţinerea unor rezultate bune la etapele superioare ale olimpiadelor.
Ajuns la ediţia cu numărul XVII, concursul reuneşte tot mai mulţi participanţi din rândul elevilor inteligenţi, judeţul Teleorman fiind reprezentat în această competiţie de aproximativ 60 de elevi, mare parte dintre ei întorcându-se acasă cu rezultate din cele mai bune.
Reprezentanţii judeţului nostru s-au pregătit, în general, pentru limba şi literatura română. La această disciplină, concursul s-a desfăşurat pe baza unei probe scrise având durata de 120 de minute. La această probă s-a avut în vedere abordarea a trei aspecte esenţiale în studiul limbii şi literaturii române. Este vorba despre Lectură, Practica raţională şi funcţională a limbii şi Scrierea imaginativă. O a doua preferinţă în rândul elevilor teleormăneni, la acest concurs a fost limba engleză.
Despre premii, se poate spune că la fiecare clasă s-a acordat Cupa “La Şcoala cu ceas” elevului cu cel mai mare punctaj, iar elevilor cărora li s-a acordat medalii de aur, argint, bronz vor primi diplome ce atestă premiul I, II şi respectiv III.
Aşadar, elevii teleormăneni, câştigători la una din secţiunile Concursului Interdisciplinar “La Şcoala cu Ceas”, care s-a încheiat recent la Râmnicu Vâlcea, sunt: la limba engleză, Ştefan Stoican, elev al Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Alexandria, care a obţinut locul I; de la clasa a VI-a câştigători au fost cinci elevi, Daria Burtea de la Şcoala “Mihai Viteazul”, Premiul I; Luana Georgescu, elevă a Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Roşiorii de Vede, menţiune; Maria Oşan, Corina Meleru şi Alexandra Ion, eleve ale Şcolii “Mihai Viteazul”din Alexandria, fiecare dintre ele obţinând menţiuni. De la clasa a VII-a, elevele teleormănene care au adus mândrie unităţii de învăţământ de la care provin sunt Catrinel Ghinea, elevă a Şcolii “Mihai Viteazul”, Ligia Dovleac, elevă a Şcolii “Mihai Eminescu” şi Gabriela Elena Cinzeacă din Zimnicea, care au obţinut de asemenea menţiuni. De la clasa a VIII-a, eleva Cătălina Peia a obţinut premiul II, iar colegele sale Alexandra Olteanu, Anamaria Dobrea, Teodora Neacşu şi Georgiana Elena Udrică au obţinut locul III. O menţiune i-a revenit şi elevei Laura Tomescu.
Concursul a avut şi o secţiune dedicată elevilor ciclului primar, aşa că parte din premiile respective le-au revenit reprezentanţilor judeţului nostru. Este vorba despre Daria Magda Duţă şi Alexandra Fabiana Toma, care au obţinut premiul II, şi elevul Mario Rareş Burtea, care a obţinut menţiune. Toţi trei sunt elevi ai clasei a III-a de la Şcoala “Mihai Viteazul”, din Alexandria, pregătiţi de învăţător Valeria Cristici.
Este bine de cunoscut faptul că implicarea elevilor teleormăneni în cadrul acestui concurs este tot mai mare, de la an la an. Şi chiar dacă nu toţi au obţinut un premiu, cu siguranţă că toţi elevii participanţi au fost câştigători, şi asta pentru că orice experienţă de acest fel, pentru elev, reprezintă un câştig.

M.M.